ALL ARTICLES CAN BE READ IN MORE THAN 100 LANGUAGES

Etter en forsinket kampstart grunnet ivrige fans som ikke hadde inngangsbillett, i tåpelig, nytteløs kamp mot politiet, kunne Real Madrid takket være sitt vanlig drivende spill, på nytt gå av banen med trofeet for 14. gang. Dette spesielt takket være sin belgiske, dyktige keeper Thibaut Courtois. Denne gang etter å ha nedkjempet sin britiske motpart Liverpool Fotballklubb.

Fram til målet som avgjorde finalen, hadde kampen blitt forsinket av fans som desperat forsøkte å komme seg inn på stadion, men ble hindret av politi og sikkerhetspersonell. Den uryddige situasjonen kom som følge av at dårlig utformede innganger på stadium, Stade de France i Paris, forårsaket flaskehalser, dessuten UEFA-arrangørens utilstrekkelige besetning, i tillegg til dårlig intern kommunikasjon.

Kampstart ble således mer enn en halv time forsinket. UEFA på sin side hevder imidlertid at tusenvis av fans hadde kjøpt falske billetter som selvfølgelig ikke fungerte, men forstyrret inngangen til de som hadde gyldige billetter.

Årets finale var blitt flyttet til den franske hovedstaden etter at Saint-Petersburg ble fratatt spillet etter Russlands invasjon av Ukraina i februar.

Liverpool F.C. var favoritter

Liverpools lag i Champions League 2022

Liverpool ble sett på som favoritter til å hevne tapet mot de spanske atletene i 2018-finalen i Kiev. Fra kampens start begynte Liverpool å ta kontroll. Det tok imidlertid 16 minutter før det skjedde noe av større interesse. Mohamed Salah skrudde et lavt innlegg fra Trent Alexander-Arnold mot mål, som den fremragende keeperen Thibaut Courtois elegant reddet.

Liverpool spilleren Sadio Mané

Anfield-lagets Sadio Mané var rett etterpå nær på å score i det 21. minutt da han stormet inn i en skuddposisjon inne i feltet, men keeper Courtois bare vippet skuddet inn i den høyre stolpen. Her kunne sluttresultatet fort ha blitt annerledes.

Real Madrid spilleren Karim Benzema

Real Madrid CF skapte nesten ingenting i første omgang, men trodde kort at laget hadde fått gjennombrudd to minutter før pause. Madrid-laget fikk ballen over mållinjen da den seilte tilbake til Benzema inne i mål-området, men offsideflagget ble heist. Dommeren avviste imidlertid målet. Beslutningen ble opprettholdt etter en langvarig VAR-sjekk til tross for at Liverpool-spilleren Fábio Tavares – kjent som Fabinho, avviste Real Madrids Federico Santiago Valverdes berøring av Benzema.

Real Madrids trener Carlo Ancelotti

Til tross for den skuffende VAR-beslutningen som avslutning på første omgang, beholdt likevel Real Madrid-treneren Carlo Ancelottis lag nervene og ble belønnet da den brasilianske kantspilleren Vinicius Junior avgjorde finalen med kampens eneste mål i det 59. minutt, etter ett innlegg fra Valverdes. Denne hadde stormet framover mot høyre før han skjøt en lav ball tvers over mål til Vinicius som skrudde ballen elegant inn i mål forbi sin brasilianske landslagskollega målvakten Alisson.

Real Madrid vant denne gang sin femte Champions League på ni sesonger, samtidig med sin spanske tittel. Ancelotti blir således den første treneren som vinner europeisk klubbfotballs største premie for fjerde gang. Ancelotti hadde også ansvaret for Real Madrid da disse vant finalen i 2014, etter å ha vunnet med AC Milan i 2003 og i 2007, sistnevnte med seier mot Liverpool.

Liverpools trener Jürgen Klopp

Den tyske treneren Jürgen Norbert Klopps lag, Liverpool F.C. tapte 1-0 for spanske Real Madrid i en Champions League-finale for andre gang på fem sesonger. Laget var vinnere av den engelske ligacupen og FA-cupen denne sesongen. Denne hadde imidlertid tapt Premier League-tittelen for Manchester City og ble i Paris altså hindret seier som ville ha plassert laget på samme nivå som AC Milan med syv europacuper.

Real Madrids keeper Thibaut Courtois

www.em24.uk kårer avgjort kampens beste spiller som Real Madrids keeper Thibaut Nicolas Marc Courtois.

Featured image: Champions League mester 2021/2022 Real Madrid CF